Akku

 

Aktiivisen oppimisen keskus eli AKKU on Espoon ensimmäinen omatoimikirjasto. Asiakkaat pääsevät kirjastoon silloinkin, kun paikalla ei ole henkilökuntaa.

AKUn eli Aktiivisen oppimisen keskuksen kokoelma on kompakti. Se sisältää bestsellereitä, lehtiä ja kuvakirjoja. Muista kirjastoista varatut kirjat on helppo noutaa AKUsta. AKKU tarjoaa monipuolisesti toimintaa ja tapahtumia eri-ikäisille. AKUsta löytyy viimeisintä teknologiaa, mm. 3D-tulostimia, älyompelukone, vinyylileikkuri ja LEGO-robotteja. Lisäksi AKUssa kokoontuu erikielisiä kielikahviloita ja muista kirjastoista tuttu Novellikoukku.

AKUssa on keskiössä elinikäinen oppiminen tekemisen kautta. AKUn toiminta suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Nuorisopalveluiden ja Opinmäen muiden toimijoiden kanssa. AKUn tavoitteena on olla kasvavan Suurpellon asuinalueen sykkivä sydän.

Omatoimiaukiolo jatkaa AKUn aukioloaikaa niin, että suurta osaa kirjastopalveluista voi käyttää lähes poikkeuksetta joka päivä klo 7-22. Kirjaston valot ja tietokoneet on ohjelmoitu aukeamaan ja sulkeutumaan omatoimikirjastoajaksi määriteltynä aikana. Tekniseen ratkaisuun sisältyvät myös automaattiset kuulutukset ja kameravalvonta.

Asiakas pääsee omatoimikirjastoon syöttämällä ulko-ovella olevaan lukijaan kirjastokorttinsa ja sen pin-koodin. Kirjastossa voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita itsenäisesti.

AKKU:n facebook sivut>>